Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Mai multe proiecte de dezvoltare pentru instituțiile de învățământ în 2022

Proiecte de dezvoltare pentru instituțiile de învățământ în 2022
Abonare
Despre proiectele de dezvoltare preconizate pentru realizare în instituțiile de învățământ din Capitală, dar și unele probleme cu care se confruntă domeniul educației, am aflat de la șeful interimar al Direcției Educație, Tineret și Sport, Adrian Pavaloi.
În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", Adrian Pavaloi a precizat că pentru anul 2022, autoritățile și-au propus mai multe proiecte de dezvoltare a instituțiilor de învățământ.
Astfel, în noul an, Liceul Teoretic "Pro Succes" urmează să-și reia activitatea într-un imobil nou, care va fi dat în folosință în timpul apropiat. De asemenea, în mai multe instituții de educație timpurie și secundară vor fi executate lucrări de reabilitare a clădirilor și reparații interioare.

"Este vorba despre Școala nr.7 din sectorul Botanica cu o capacitate de peste 1500 elevi în care se vor desfășura lucrări de reparație, Gimnaziul nr.52 din sectorul Buiucani pentru care au fost alocați 10 milioane de lei, două instituții de educație timpurie din sectorul Buiucani vor fi redeschise și una în sectorul Râșcani", a explicat Adrian Pavaloi.

O problemă serioasă rămâne a fi deficitul de cadre didactice în instituții. Numărul profesorilor este în continuă scădere, iar mulți tineri specialiști abandonează profesia la scurt timp după ce au început activitatea.
"Din 150 de tineri profesioniști, la finele primului semestru au rămas 89 de persoane. Adică, practic jumătate au plecat după ce au început activitatea în instituții", a subliniat interlocutorul.
De menționat că în anul de studii 2021-2022, în licee, gimnazii și școli auxiliare au fost înscriși cu 3500 mai mulți elevi, decât în anul precedent.
Fluxul de știri
0