Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania dezvăluie când va rămâne fără gaze naturale

© Sputnik / Dmitrij Leltschuk / Accesați arhiva multimediaimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 19.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Unităţile de depozitare a gazelor naturale din Germania sunt pe jumătate goale, a spus Ministerul german al Economiei.
BUCUREŞTI, 19 ian – Sputnik. Rezervele de gaze naturale din Germania, care are una dintre cele mai mari capacități subterane de stocare a gazelor din Europa, au scăzut la niveluri istorice în comparație cu anii precedenți.
„Potrivit registrului consolidat al depozitelor de gaze al asociației europene Gas Infrastructure Europe, depozitele de gaze ale Germaniei sunt pline în proporție de 50,6% (din 11 ianuarie 2022). Aceasta corespunde unei disponibilități teoretice a gazelor de lucru de 17,7 zile”, a declarat Ministerul German al Economiei, ca răspuns la solicitarea unui deputat, potrivit RT.
Ştirea vine în contextul în care gigantul energetic rus Gazprom a declarat luni că nu și-a rezervat nicio capacitate de a pompa gaz în Europa prin conducta Yamal luna viitoare. Conducta Yamal-Europa, care livrează de obicei gaz rusesc în vestul Europei, a continuat să transfere luni gaz spre est din Germania către Polonia pentru a 28-a zi consecutivă, potrivit datelor operatorului german de rețea Gascade.
Ruta dintre Polonia și Germania funcționa în regim invers din 21 decembrie, punând o presiune crescândă asupra prețurilor la gaze în Europa.
Economiștii avertizează cu privire la creșterile prețurilor la energie în timpul iernii, spunând că Europa ar putea ajunge în lipsă fizică de gaz în anul curent al gazelor, care a început în octombrie.
În general, depozitele europene erau pline într-un procent de 49,33% la 12 ianuarie, potrivit Gas Infrastructure Europe. Dacă rata actuală de retragere se va menţine, rezervele Europei ar putea fi complet epuizate până la sfârșitul iernii, se arată în comunicat.
Construcția gazoductului ”Nord Stream – 2” în Germania - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Internațional
Stoltenberg, despre disensiunile din interiorul NATO cauzate de ”Nord Stream – 2”
Fluxul de știri
0