Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noul vicepremier pentru Reintegrare va depune jurământul: Cine este acesta

© Sputnik / Mihai CarausПравительство РМ
Правительство РМ - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Abonare
Pe 19 ianuarie, noul vicepremier pentru Reintegrare va depune jurământul și va participa la ședința Guvernului.
CHIȘINĂU, 18 ian - Sputnik. Pe 19 ianuarie, la ora 10:00, noul vicepremier pentru Reintegrare va depunde jurământul. Totodată, acesta va participa și la ședința Cabinetului de Miniștri programată pentru ora 15:00. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă. Premierul a refuzat însă să spună cine este candidatul propus pentru această funcție.
„Mâine la ora 10:00 va depunde jurământul. Cred că putem aștepta”, a precizat Natalia Gavrilița.
Presa de la Chișinău scrie, făcând referire la surse din cadrul PAS, că noul vicepremier pentru Reintegrare va fi Oleg Serbrian, fost ambasador al Republicii Moldova în Germania.
Amintim că în data de 5 noiembrie vicepremierul pentru Reintegrare Vlad Kulminski a demisionat din funcție. Anterior, Kulminski a deținut funcția de consilier pe politica externă și planificare strategică în Guvernul Maia Sandu.
Prim-ministrul Natalia Gavrilița a menționat la timpul respectiv că regretă decizia lui Kulminski, dar că o înțelege.
Totodată, Gavrilița a încercat să spulbere opiniile vehiculate în spațiul public cu privire la motivul real al acestei demisii, care ar fi în opinia unora lipsa profesionalismului în domeniu. Mai mult, Gavrilița a afirmat că expertiza lui Kulminski va fi utilă pentru echipa guvernamentală.
Vlad Kulminski - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Politică
Vlad Kulminski a dezvăluit motivele demisiei sale din funcția de vicepremier
Fluxul de știri
0