Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vlad Kulminski a dezvăluit motivele demisiei sale din funcția de vicepremier

Vlad Kulminski - Sputnik Moldova, 1920, 10.12.2021
Abonare
Vlad Kulminski a vorbit despre motivele demisiei sale din funcția de viceprim-ministru pentru Reintegrare.
CHIȘINĂU, 10 dec – Sputnik. La mai bine de o lună de la demisia neașteptată a vicepremierului pentru Reintegrare, Vlad Kulminski a vorbit despre motivele plecării sale din funcție. Invitat la o emisiune de la un post privat de televiziune, fostul oficial a spus că decizia a fost determinată de naștere a copilului său, dar și de starea de sănătate a soției sale.
Fostul viceprim-ministru a precizat că subiectul demisiei sale a fost discutat din timp cu premierul, președintele țării și șeful Legislativului.

”Nu a fost doar din cauza nașterii copilului. Dar, eu am demisionat din motive strict personale și asta nu s-a întâmplat brusc. Desigur, eu am discutat demisia mea și cu doamna prim-ministru, și cu doamna președinte, și cu domnul spicher, prealabil. Deci, asta nu a fost o surpriză pentru cei de la guvernare. A fost discutat cam cu vreo 3-4 săptămâni înainte. Totul a fost coordonat, nu a fost nicio surpriză și fără nici un fel de supărări”, a afirmat Kulminski.

Totodată, Vlad Kulminski a povestit că în urma nașterii, soția sa a suportat anumite complicații, iar funcția pe care o deținea îi ocupa tot timpul. Din acest motiv, el a decis să demisioneze și să fie alături de familie.
”Problema nu era doar în nașterea copilului, dar și soția mea a avut anumite complicații imediat după naștere și eu nu eram alături. Nu sunt sigur că aș fi putut lua doar o pauză, pentru că până acum durează chestia aceasta și eu pur și simplu trebuie să fiu prezent acolo fizic. Dar, în funcția respectivă de viceprim-ministru pentru Reintegrare tu trebuie să fii practic prezent 24 de ore din 7 zile pe săptămână. Și când soția mea avea aceste complicații, eu mă ocupam de reglementarea conflictului transnistrean, ceea ce este o sarcină super importantă, dar în același timp eu nu eram alături atunci când familia mea avea nevoie de mine. Eu aici nu aș căuta niște teorii conspiraționale”, a spus Kulminski.
Natalia Gavrilița și Vladislav Kulminski - Sputnik Moldova, 1920, 30.11.2021
Politică
Ce probleme implică plecarea lui Vlad Kulminiski din Guvernul Gavrilița
Amintim că în data de 5 noiembrie vicepremierul pentru Reintegrare Vlad Kulminski a demisionat din funcție.
Anterior, Kulminski a deținut funcția de consilier pe politica externă și planificare strategică în Guvernul Maia Sandu.
Prim-ministrul Natalia Gavrilița a menționat la timpul respectiv că regretă decizia lui Kulminski, dar că o înțelege.
Totodată, Gavrilița a încercat să spulbere opiniile vehiculate în spațiul public cu privire la motivul real al acestei demisii, care ar fi în opinia unora lipsa profesionalismului în domeniu. Mai mult, Gavrilița a afirmat că expertiza lui Kulminski va fi utilă pentru echipa guvernamentală.
„Cert e că demisia dumnealui vine din motive personale și nu are legătură cu performanțele înregistrate pe dosarul de reglementare a diferendului transnistrean. Am toată certitudinea că expertiza dlui Kulminski va fi foarte utilă și de acum înainte pentru echipa de la Guvern”, a mai spus premierul
Vlad Kulminschi - Sputnik Moldova, 1920, 05.11.2021
Politică
Ultima oră! Vicepremierul pentru Reintegrare Vlad Kulminski a demisionat
Fluxul de știri
0