Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Vântul puternic face prăpăd în țară: Zeci de localități au rămas fără lumină

© Sputnik / Mihai Carauselectricitate, imagine simbol
electricitate, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Abonare
Vântul puternic de luni și marți a avariat mai multe rețele electrice. Astfel, unii consumatori au rămas fără lumină din cauza intemperiei.
CHIȘINĂU, 18 ian - Sputnik. După ce meteorologii au anunțat Cod portocaliu de vânt puternic, unul dintre distribuitorii de energie electrică anunță că rafalele de vânt au avariat mai multe rețele electrice. În consecință, mai mulți consumatori au rămas fără lumină, după ce au căzut copaci și crengi peste firele de înaltă tensiune.
Astfel, specialiștii lucrează la rețelele avariate pentru a remedia situație. Este vorba despre 17 localități din 11 raioane: Orhei, Nisporeni, Ialoveni, Ștefan Vodă , Anenii Noi, Hânceşti, Cantemir, Vulcănești, Taraclia, Cimișlia și Ceadâr Lunga. La fel, au fost afectate și unele localități din preajma municipiului Chișinău.

„În teren activează 64 de formațiuni de intervenție operativă ale întreprinderii de distribuție, care au misiunea de a localiza și securiza conductoarele rupte de vânt și de a efectua lucrările de restabilire a serviciului în localitățile vizate și la consumatorii particulari afectați”, se menționează într-un comunicat de presă al furnizorului.

În context, responsabilii au precizat că avertizarea meteorologilor privind vântul puternic va fi valabilă până în seara zilei de astăzi, 18 ianuarie. Astfel, ar exista posibilitatea că și alte rețele să fie afectate. În context, oamenii au fost îndemnați să ocolească și să nu atingă conductoarele electrice căzut la pământ sau care atârnă suspect de pe piloni și copaci. Totodată, persoanele au fost rugate să marcheze de la distanță locul rupturii conductorului electric și să asigure paza acestuia până la intervenția specialiștilor.
Specialiștii mai îndeamnă ca oamenii să nu intervină în instalațiile electrice și să supravegheze copiii. Totodată, în caz de vreo situație de avariere, persoanele sunt îndemnate să anunțe furnizorul de energie electrică.
Из-за непогоды в Гагаузии закрыли детсад - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Societate
Mai multe localități din Găgăuzia au rămas fără curent electric
Fluxul de știri
0