Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mai multe localități din Găgăuzia au rămas fără curent electric

© Sputnik / Maxim TopalИз-за непогоды в Гагаузии закрыли детсад
Из-за непогоды в Гагаузии закрыли детсад - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Abonare
Vântul puternic din ultimele 24 de ore a provocat prejudicii în mai multe localități din sudul țării. Echipele de urgență intervin.
CHIȘINĂU, 18 ian - Sputnik. Vântul puternic din ultimele 24 de ore a lăsat mai multe localități din sudul țării fără energie electrică. La Comrat, activitatea uneia dintre instituţiile preşcolare a fost întreruptă.
Rafalele de vânt au afectat liniile electrice din „Kukuruznîi” - un sector al orașului Comrat, din această cauză o grădinița din localitate a rămas, la fel, fără curent electric. În această instituție electricitatea este utilizată și la pregătirea mâncării pentru micuți, dar și la încălzire. Din cauza deconectării de la linia de înaltă tensiune, administrația grădiniței a decis închiderea temporară a instituției. Aproximativ 50 de copii au fost nevoiți să rămână astăzi acasă.
Pentru lichidarea consecințelor, a intervenit o echipă de electricieni, ne-a informat prim-viceprimarul orașului Comrat, Gheorghii Sarî. Oficialul a declarat pentru Sputnik Moldova că problema va fi eliminată în cel mai scurt timp.

„Încăperile grădiniței s-au răcit peste noapte din cauza întreruperii energiei electrice, care a dus și la oprirea cazanului utilizat pentru încălzire. Copiii nu pot fi aduși și lăsați între pereții reci. Pe parcursul zilei, cel mai probabil, problema se va înlătura, iar de mâine copiii vor putea reveni la grădiniță”, a precizat Sarî.

Vântul puternic a doborât și un copac de pe marginea drumului principal din orașul Comrat. Din fericire, victime nu au fost raportate.
© Sputnik / Maxim TopalСильный ветер обломал новогоднюю ель в Казаклии
Сильный ветер обломал новогоднюю ель в Казаклии - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Сильный ветер обломал новогоднюю ель в Казаклии
Totodată, alte câteva localități din UTA Găgăuzia au rămas parțial fără electricitate. În Cioc-Maidan, Beșalma și Gaidar, pe unele străzi nu este curent electric, iar la fața locului lucrează echipe ale furnizorului de energie electrică.
Amintim, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a anunțat „cod portocaliu” de vânt puternic în toată țara, valabil și astăzi. Codul a intrat în vigoare pe 17 ianuarie la ora și se menține și pe 18 ianuarie.
Din cauza vremii nefavorabile, există risc ridicat de deteriorare a liniilor electrice și a celor de comunicații telefonice. Locuitorii țării sunt îndemnați să nu părăsească locuințele decât dacă este absolut necesar, să ocolească copacii, stâlpii, panourile publicitare și chiar șantierele.
Oamenii sunt sfătuiți să evite contactul cu liniile electrice care au căzut la pământ. La fel, în condiții de vânt puternic, șoferii nu trebuie să parcheze mașinile lângă copaci.
Дождь в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2022
Societate
Avertizare meteo: Ce se va întâmpla peste câteva ore
Fluxul de știri
0