Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Nu ai mai văzut așa ceva: Orban, la tăiat porcul - Video

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2022
Abonare
Aflat în an electoral, Viktor Orban a arătat, într-un mod inedit, că și într-un posibil viitor mandat va sfida normele absurde ale Uniunii Europene.
BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Înconjurat de prieteni și susținători apropiați, Viktor Orban a participat sâmbătă, 15 ianuarie, la tăierea, pârlirea și apoi la tradiționala (atât pentru români cât și pentru maghiari) ”pomană a porcului”, asezonând șoriciul cu palinca.
Premierul maghiar a arătat că se pricepe foarte bine la treburile gospodărești, pârlind porcul, separând șoriciul de slănină, pregătind carnea pentru cârnați.
Fotografii și un scurt film de la eveniment au fost postate pe pagina de socializare a lui Viktor Orban.
De altfel, este o tradiție ungurească a sacrificării porcilor în iarnă (nu neapărat legat de Crăciun, ca la români), bărbații care se pricep la tăierea porcului fiind apreciați ca niște ”maeștri” în comunitățile rurale maghiare. Viktor Orban se laudă de ani de zile, cu titlul de ”maestru al tăierii porcilor”, chiar pe pagina oficială de premier.
Sfidarea normelor europene cu privire la sacrificarea porcilor, a fost pozitiv ”sancționată” de cititorii postărilor de Facebook dedicate de premier evenimentului. În schimb, oamenii i-au reproșat premierului faptul că guvernul său impune practic vaccinarea obligatorie în Ungaria.
Fluxul de știri
0