Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Nou mecanism de acordare a compensațiilor pentru perioada rece a anului - detalii

© Sputnik / Mihai Carausвалюта
валюта - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Abonare
Guvernul schimbă mecanismul de acordare a ajutorului pentru perioada rece a anului. Iată ce se schimbă.
CHIȘINĂU, 18 ian - Sputnik. Dreptul la ajutor pentru perioada rece a anului se va extinde în mod automat, fără a mai fi nevoie de cereri din partea beneficiarilor, pentru familiile al căror drept expiră în următoarele trei lui sau a expirat în decembrie. Precizarea a fost făcută de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari în cadrul unei conferințe de presă.
Potrivit ministrului, decizia vine în contextul în care zeci de familii nu au beneficiat de acest suport din cauza că cererile lor fie au expirat, fie expiră în perioada următoare.
„În luna ianuarie au fost făcute transferuri pentru 217 039 de familii. Alte zeci de familii nu se regăsesc în baza proxy sau cererile acestora expiră în această perioadă”, a declarat Spătari.
În context, Guvernul vine cu o dublă propunere. Să nu se evolueze indicatorii de bunăstare pentru următoarele trei luni din actuala perioadă rece a anului - ianuarie, februarie și martie. De asemenea, să se extindă în mod automat dreptul la ajutor pentru perioada rece a anului asupra familiilor a cărui drept expiră în următoarea perioadă sau a expirat în luna decembrie.

„La evaluarea eligibilității pentru acordarea dreptului la ajutor pentru perioada rece a anului pentru lunile ianuarie, februarie și martie nu se va lua în considerare valoarea scorului total al indicatorilor de bunăstare”, a mai spus ministrul.

Trebuie precizat, Guvernul a decis majorarea compensațiilor oferite celor care sunt conectați la încălzirea centralizată. Totodată, Guvernul a crescut și volumul acoperit de compensație.
Отопление  - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Societate
Ultima oră: Cresc compensațiile pentru încălzire - Cât le va oferi statul beneficiarilor
Fluxul de știri
0