Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Autoritățile germane ar putea fi implicate în exercitarea presiunilor asupra RT DE

© Sputnik / Владимир Астапкович / Accesați arhiva multimediaТелеканал RT DE на немецком начинает вещание
Телеканал RT DE  на немецком начинает вещание - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Abonare
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov: Autoritățile germane ar putea fi implicate în exercitarea presiunilor asupra RT DE.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov: Autoritățile germane ar putea fi implicate în exercitarea presiunilor asupra RT DE.
Federația Rusă are motive să creadă că autoritățile germane sunt direct implicate în exercitarea presiunilor asupra RT DE în Germania, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.
„Avem motive să credem că guvernul german are o legătură directă cu ceea ce se întâmplă (constrângeri asupra RT DE în Germania)”, a spus el după discuțiile purtate cu omologul său german, Annalena Burbock.
Anterior, postul de televiziune RT, citând-o pe redactorul-șef Margarita Simonian, a declarat că Russia Today lansează un nou post de știri non-stop în limba germană - RT DE. Studiourile de știri ale postului de televiziune sunt situate la Moscova și Berlin, iar RT DE va ​​difuza știri, talk-show-uri și documentare. În ziua lansării acestui post de televiziune, YouTube l-a blocat.
În august, RT DE i s-a refuzat oficial obținerea licenței de emisie de la Luxemburg, care se referea la „informații și analize din partea autorităților germane”. În septembrie, YouTube a eliminat definitiv două canale RT DE pentru presupusa „încălcare a regulilor comunității”.
Totodată, RT DE s-a situat pe locul patru în ceea ce privește influența în rândul mass-media de limbă germană, depășind, potrivit Tubular Labs, Deutsche Welle și alte mass-media germane. Ulterior, ambasadorul Rusiei la Berlin, Serghei Neceaev, a spus că Rusia va răspunde „cu siguranță” la stoparea difuzării RT DE în Germania.
Anterior, purtătorul de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, și ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, au declarat că Rusia ar putea fi forțată să răspundă la acest lucru.
După cum a declarat pentru RIA Novosti serviciul de presă al Administrației presei Berlin-Brandenburg (MABB), la 17 decembrie 2021, autoritatea de reglementare a mass-media a inițiat proceduri judiciare împotriva RT DE Productions GmbH în legătură cu lansarea programului. Tobias Schmid, purtătorul de cuvânt al autorității germane de reglementare a presei și șeful organului european de supraveghere a presei, a „informat Eutelsat” despre situație, a spus MABB.
Centrul COVID-19 Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 15.01.2022
Coronavirus
Dezvăluiri șocante: Doar 1 la sută din efectele secundare ale vaccinurilor sunt raportate
Fluxul de știri
0