Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Guvernul schimbă modul de acordare a ajutorului pentru perioada rece a anului

© Sputnik / Yana Zaharovabani
bani - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Abonare
Guvernul schimbă modul de acordare a ajutorului pentru perioada rece a anului. Acum, mai multe persoane nevoiașe vor putea beneficia de acești bani din partea statului.
CHIȘINĂU, 18 ian - Sputnik. Guvernul va simplifica procedura de verificare a averii persoanelor vulnerabile, pentru ca mai mulți cetățeni să poată să obțină compensații pentru procurarea lemnelor și cărbunilor. Anunțul a fost făcut de premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă.
"Am decis în această perioadă să simplificăm accesul de primire a ajutorului pentru perioada rece a anului pentru familiile nevoiașe. Unul din factorii care produce întârzieri la acordarea acestui ajutor îl reprezintă așa numit proxi, sistemul de evaluare a averii beneficiarului. Din cauza acestei condiții, avem peste 20 de mii de familii cu venituri mici care nu se califică prin acest sistem proxi și nu pot accesa ajutorul pentru perioada rece a anului", a declarat Gavrilița.
Potrivit premierului, scoaterea criteriului proxi, în acest an, este o derogare pe perioada de criză.
"Asta înseamnă că mai multe familii cu venituri mici vor putea accesa ajutor, iar procesul de acordare se va simplifica foarte mult. Anume acest instrument țintește în consumatorii de lemn, cărbune și alte metode de încălzire care nu sunt acoperite de compensațiile pentru gaz și pentru agentul termic", a mai spus Gavrilița.
Totodată, premierul a anunțat că compensațiile pentru achitarea facturilor la gazul natural rămân deocamdată cele aprobate în luna noiembrie.
Amintim că în luna decembrie Natalia Gavrilița a anunțat că familiile nevoiașe care sunt eligibile de ajutor pe perioada rece a anului vor primi o îndemnizație de 700 de lei. Pentru a primi acești bani, familiile beneficiare trebuie să completeze o cerere, iar asistenții sociali să o introducă în sistem. Apoi se face o vizită la domiciliu solicitantului pentru a se vedea dacă datele corespund într-adevăr.
Отопление  - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Societate
Ultima oră: Cresc compensațiile pentru încălzire - Cât le va oferi statul beneficiarilor
Fluxul de știri
0