Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ghințburg a anunțat despre dezvoltarea unui test la anticorpii care neutralizează Omicron

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaДиректор института ГУ НИИ эпидемиологии и микробиологии имени Н.Ф. Гамалеи, академик РАМН, профессор Александр Гинцбург
Директор института ГУ НИИ эпидемиологии и микробиологии имени Н.Ф. Гамалеи, академик РАМН, профессор Александр Гинцбург - Sputnik Moldova, 1920, 18.01.2022
Abonare
Ghințburg: Centrul Gamaleia a dezvoltat un test care determină anticorpii ce neutralizează tulpina ”omicron a virusului.
CHIȘINĂU, 18 ian – Sputnik. Centrul rus de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie „Gamaleia” a dezvoltat un sistem de testare pentru determinarea anticorpilor de neutralizare a tulpinii „Omicron” a virusului, a declarat directorul centrului, Aleksandr Ghințburg pentru RIA Novosti.
„Avem un sistem de testare pentru determinarea anticorpilor de neutralizare a virusului pentru tulpina „Omicron”, însă până acum este disponibil doar la centrul nostru”, a spus el.
Anterior, Ghințburg a declarat pentru RIA Novosti că el însuși a fost infectat cu tulpina „Omicron” a COVID-19, dar nu s-a îmbolnăvit datorită protecției oferite de vaccinul ”Sputnik V”. Stabilirea acestui lucru a fost posibilă tocmai datorită sistemului de testare menționat.
Omicron - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Coronavirus
Celulele din corpul uman care au un rol protector în fața Omicron
Tulpina B.1.1.529, cunoscută și ca „omicron”, a fost identificată în Botswana și Africa de Sud la sfârșitul lunii noiembrie. Ea a suportat zeci de mutații în proteina S de care agentul patogen are nevoie pentru a infecta celulele. Potrivit cercetătorilor, multiplele modificări ale genomului indică o transmisibilitate ridicată a acestei variante și rezistență la anticorpii de protecție ai celor care au fost bolnavi și vaccinați.
Experții consideră că se pot infecta cei care au fost deja bolnavi și vaccinați, iar simptomele variază de la oboseală la dureri de cap și dureri de corp. Tulpina „Omicron” a coronavirusului a fost identificată în peste 100 de țări, inclusiv în Rusia.
Șefa Rospotrebnadzor, Anna Popova, a menționat anterior că contagiozitatea noii tulpini este de la trei până la șapte ori mai mare decât a celor anterioare. Perioada de incubație s-a redusă de la două până la cinci zile.
Test la COVID-19 - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Coronavirus
Specialiști, despre adevărata amenințare a tulpinii Omicron
Fluxul de știri
0