Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Un nou lot de vaccin ”Sputnik V” va ajunge în Transnistria

© Inquam Photos / Inquam Photos / Melinda NagyVaccinul Sputnik V
Vaccinul Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Abonare
Un nou lot de vaccin ”Sputnik V” va ajunge mâine în țară. Vaccinurile sunt destinate regiunii transnistrene.
CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. Un nou lot de vaccin rusesc ”Sputnik V” va ajunge mâine, 29 decembrie, în Transnistria. Anunțul a fost făcut de liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski.
"Mâine va ajunge următorul lot de vaccin ”Sputnik V” - 100 de mii de doze de ser pentru vaccinare și 50 de mii de doze pentru revaccinare", a scris Krasnoselski pe rețelele de socializare.
Liderul regiunii transnistrene a anunțat că vaccinul ”Sputnik V” va fi oferit gratuit tuturor locuitorilor.
"Vaccinul rusesc este întrebat. Mulți oameni preferă să se vaccineze anume cu el. Este important ca vaccinul să ajungă înainte de sărbătorile de Anul Nou, pentru a nu permite să întrerupă campania de vaccinare", a explicat Krasnoselski.
Potrivit lui, centrele de vaccinare din Transnistria vor funcționa zilnic. Krasnoselski a menționat că vaccinarea anti COVID-19 în Transnistria se face voluntar și gratuit.
Transnistria a mai primit anterior un lot de 100 de mii de doze de vaccin rusesc ”Sputnik V” .
В Кишинев прибывает новая партия вакцины Спутник V - Sputnik Moldova, 1920, 13.12.2021
Coronavirus
Lipsă de vaccin Sputnik V și Johnson & Johnson - Gîlca: Populația ne sună
Amintim că primul lot de vaccin rusesc „Sputnik V” a fost livrat țării noastre în data de 24 aprilie. Este vorba de 71 de mii de doze de ser oferite cu titlu de donație. Vaccinul „Sputnik V” a fost adus cu o aeronavă specială a Ministerului Situațiilor Excepționale al Federației Ruse. Iar pe 30 aprilie a ajuns în Moldova cel de-al doilea lot cu vaccin „Sputnik V”.
Totodată, la 19 iunie, Republica Moldova a recepționat din Federația Rusă alte 60 de mii de doze de vaccin „Sputnik V”. Dintre acestea, 40 de mii de doze de ser au fost distribuite pentru malul drept al Nistrului și 20 de mii de doze pentru malul stâng.
Fluxul de știri
0