Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Crește numărul de infectări cu COVID: Vor reveni sau nu elevii la învățământul online

Crește numărul de infectări cu COVID: Vor reveni sau nu elevii la învățământul online
Abonare
După o vacanță de 16 zile, elevii au revenit la studii în instituțiile de învățământ. În același timp, în Chișinău, numărul de infectări cu COVID-19 este în continuă creștere în ultima perioadă. În aceste condiții, ar putea elevii să revină la învățământul online?
Într-un interviu acordat pentru Sputnik Moldova, șeful interimar al Direcției Educație, Tineret și Sport, Adrian Pavaloi, a precizat că, în timp ce elevii se aflau în vacanța de iarnă, în instituțiile de învățământ au fost efectuate mai multe acțiuni pentru prevenirea infectărilor cu COVID-19 în rândul copiilor și profesorilor.
Astfel, cabinetele au fost dezinfectate, unele clase au fost completate cu mobilier – bănci pentru o singură persoană, iar managerii instituțiilor au avut obligațiunea de a asigura toate condițiile pentru pregătirea desfășurării orelor pe timp de pandemie.
Mai mult, municipalitatea a efectuat 32de controale pentru a verifica respectarea normelor anti-COVID-19 în instituțiile de învățământ din Chișinău, iar controalele vor continua și în următoarele săptămâni.

"Grație acestor măsuri, avem toată speranța și încrederea că nu vom învăța la distanță. Cu toate acestea, am făcut toate dotările necesare în instituțiile de învățământ și biblioteca online pentru a da posibilitate elevilor să poată învăța și la distanță, dacă acest lucru se va cere. Urmează ca Comisia de Sănătate Publică și Ministerul Educației să se pronunțe în acest sens", a precizat Adrian Pavaloi.

În același timp, instituțiile de învățământ din Capitală au fost aprovizionate pentru o perioadă de trei luni înainte cu doze de teste pentru profesorii care nu s-au vaccinat, a mai adăugat el.
Amintim că din 25 decembrie și până pe 9 ianuarie, elevii din țară au avut parte de o vacanță cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Următoarea vacanță a elevilor în acest an va fi din data de 5 martie până pe 8 martie, inclusiv. Ulterior, elevii se vor odihni în vacanța de Paști, care va avea loc în perioada 23 aprilie - 2 mai.
Luni, specialiștii din cadrul ANSP au anunțat că Chișinăul, dar și raionul Ialoveni sunt sub incidența de cod roșu, atestându-se un număr de 459 de cazuri de COVID-19 la 100 de mii de locuitori.
Fluxul de știri
0