Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Avocații, în grevă: ”Nici un apărător nu va activa, Guvernarea a vrut să ne pună în ocol”

Avocații, în grevă: ”Nici un apărător nu va activa, Guvernarea a vrut să ne pună în ocol”
Abonare
Avocații din Republica Moldova sunt în grevă japoneză, în semn de protest față de amendamentele promovate de deputatul Olesea Stamate la Legea cu privire la Avocatură.
Apărătorii vor purta timp de două zile, adică pe 18 și 19 ianuarie, o banderolă albă la brațul stâng. O decizie în acest sens a fost luată de Consiliul Uniunii Avocaților din Moldova.
Avocatul Iurie Mărgineanu susține că dacă Olesea Stamate nu va renunța la această idee, atunci apărătorii vor intra în grevă generală.
”Guvernarea a vrut să ne pună în ocol. Dacă Legislativul nu va renunța la aceste modificări, atunci avocații vor intra în grevă generală pentru perioada 20-24 ianuarie, cu sistarea totală a activității, inclusiv a activității în cadrul sistemului asistenței juridice garantate de stat. Nici un avocat nu va activa”, a declarat Mărgineanu pentru Sputnik Moldova.
Menționăm că luni Consiliul Uniunii Avocaților a solicitat Parlamentului retragerea amendamentului care prevede abrogarea normelor legislative ce reglementează necesitatea acordului prealabil al Consiliului UAM pentru reținerea, supunerea aducerii silite, arestarea și percheziționarea avocaților.
Olesea Stamate a venit cu o reacție în care a explicat că printre avocați sunt mulți profesioniști și mulți oameni onești, care luptă cu corupția din sistem, însă sunt și cazuri când avocatul acționează ca un „intermediar” între client și judecător sau procuror. Asemenea cazuri, în opinia sa, trebuie investigate și sancționate.
Fluxul de știri
0