Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Noi reguli de intrare în țară: Ce se schimbă din 17 ianuarie

© Sputnik / Mihai CarausVama Palanca
Vama Palanca - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
CNESP a stabilit noi reguli de intrare în țară – cine riscă să stea în carantină timp de 14 zile.
CHIȘINĂU, 17 ian - Sputnik. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a prelungit săptămâna trecută starea de urgență în sănătate publică până în data de 15 martie. Astfel, începând de luni, 17 ianuarie, la frontiera de stat revin regulile prin care, indiferent de țara de proveniență, intrarea în Republica Moldova va fi permisă doar în baza unuia dintre irmătoarele documente:
certificat de vaccinare;
test PCR sau rapid efectuat cu 72 de ore, respectiv 48 de ore înainte de îmbarcare sau de intrarea în țară (în funcție de mijlocul de transport utilizat);
concluzia medicală confirmativă în cazul persoanelor care au suportat COVID-19, în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) sau un act confirmativ de prezență a anticorpilor anti-COVID-19.
Cei care nu vor prezenta unul dintre aceste documente vor fi plasat în carantină pentru o perioadă de 14 zile. Aceste persoane vor trebui să completeze fișa epidemiologică electronică, în cazul minorilor până la 14 ani fișa epidemiologică va fi completată de reprezentantul legal sau de însoțitor. Este de menționat că regimul de carantină poate fi întrerupt după a 7-a zi dacă persoana efectuează un test PCR la COVID-19 sau un test rapid, iar rezultatul acestuia este negativ prin act confirmat.
Conform deciziei, dovada imunizării este valabilă dacă au trecut cel puțin 14 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. Certificatul poate fi prezentat în una dintre următoarele limbi: română, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă.
Testul PCR la COVID-19 nu trebuie să fie mai vechi de 72 de ore, iar testul rapid antigen nu mai vechi de 48 de ore înaintea îmbarcării, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace de transport în comun, sau înaintea intrării pe teritoriul Republicii Moldova, pentru persoanele care călătoresc cu mijloace de transport proprii. Confirmarea trebuie să fie prezentată în limbile română, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă.
carantină - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Coronavirus
Decizia integrală a Comisiei Naționale pentru Sănătate Publică: Noi restricții
Confirmarea că persoana a fost deja bolnavă cu COVID-19 trebuie să confirme perioada între a 15-a zi și a 180-a zi (6 luni) de la însănătoșire. Testul la anticorpi este valabil timp de 90 de zile și trebuie prezentat în una dintre următoarele limbi: română, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă.
Fluxul de știri
0