Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mandat de 30 de zile de arest, în lipsă, pentru Constantin Botnari

© Photo : Partidul Democrat din MoldovaConstantin Botnari
Constantin Botnari - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2022
Abonare
Instanța a dispus aplicarea măsurii de arest preventiv Botnari în vederea anunțării lui în căutare internațională.
CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, a dispus, la solicitarea procurorilor PCCOCS, aplicarea măsurii de arest preventiv pentru un termen de 30 de zile în privința învinuitului Constantin Botnari.
După cum menționează Procuratura, arestul preventiv a fost dispus în vederea anunțării lui în căutare internațională, pentru extrădare autorităților de la Chișinău, în scopul continuării investigațiilor în dosarul anunțat public de PCCOCS în data de 19 decembrie 2021.
”Aceasta este a doua ședință la subiectul emiterii mandatului de arestare, după citarea învinuitului și solicitarea dânsului de amânare a ședinței pentru luni, 17 ianuarie 2022”, este menționat în comunicatul instituției.
Botnari este învinuit de complicitate la depășirea atribuțiilor de serviciu și instigare la falsificarea actelor publice, în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice.
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2022
Societate
Reacția procuraturii la solicitarea fostului deputat PDM Constantin Botnari
Amintim că fostul deputat Constantin Botnari, care este vizat în același dosar penal cu fostul șef al PDM Vladimir Plahotniuc, a înregistrat un mesaj video de la Londra către procurori și a cerut să fie audiat în Marea Britanie.
Fostul deputat PDM spune că nu s-a ascuns niciodată de anchetă și califică dosarul penal în care este vizat drept răzbunare a adversarilor politici.
Fluxul de știri
0