Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Reacția procuraturii la solicitarea fostului deputat PDM Constantin Botnari

© Sputnik / Mihai CarausProcuratura Generală
Procuratura Generală - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2022
Abonare
Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale a venit cu precizări după ce Constantin Botnari a postat un video din Marea Britanie. Când va avea loc prima ședință de judecată.
CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. Potrivit PCCOCS, fostul deputat PDM Constantin Botnari este cercetat penal pentru depășirea atribuțiilor de serviciu și instigarea la falsificarea actelor publice. Infracțiunile au fost comise în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice.
Precizările procuraturii vin după ce fostul deputat PDM Constantin Botnari a publicat o înregistrare video, în care se adresează organelor de drept din Republica Moldova cu solicitarea de a fi audiat în Marea Britanie.

”În cadrul acestui dosar, învinuitul Constantin Botnari a fost citat pentru ca să participe la ședința de judecată de aplicare a arestului. Totuși, acesta a cerut amânarea ședinței, pentru ca să poată participa în persoană” anunță PCCOCS.

În acest sens, avocații lui Botnari au depus o cerere care a fost acceptată de instanța de judecată, în vederea asigurării drepturilor acestuia. Luni, 17 ianuarie 2022, urmează să aibă loc ședința amânată la solicitarea acestuia.
Amintim că la sfârșitul anului trecut un fost deputat din legislatura a X-a, afiliat lui Plahotniuc, a fost anunțat în căutare. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) preciza că a fost solicitată aplicarea arestului fostului deputat, dar fără a da nume. Însă presa a scris că este vorba despre Constantin Botnari, zis şi „Borsetka”.
Constantin Botnari - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2022
Societate
VIDEO: Constantin Botnari roagă procurorii să-l audieze la Londra
Fluxul de știri
0