Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova, 1920
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov a răspuns la întrebarea despre un posibil eșec al dialogului privind securitatea

© Photo : POOL / Trecere la banca de fotografiiВстреча глав МИД РФ и Индии С. Лаврова и С. Джайшанкара
Встреча глав МИД РФ и Индии С. Лаврова и С. Джайшанкара - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministrul de externe Lavrov: Rusia nu-și construiește politica pe principiul „ce se va întâmpla dacă”.
CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Moscova nu-și construiește politica în baza principiului „dacă”, a spus ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, răspunzând la întrebarea despre un posibil eșec al dialogului cu privire la garanțiile de securitate, comunică RIA Novosti.
„Acesta este mai degrabă o manieră a colegilor noștri occidentali care, cu sau fără motiv, amenință aproape zilnic că vor impune sancțiuni în privința Rusiei”, a spus el într-o conferință de presă.
Ministrul a dat de asemenea asigurări că conducerea țării este capabilă să-și protejeze în mod sigur interesele atât în aspectul securității, cât și în ceea ce privește asigurarea drepturilor cetățenilor ruși.
Jens Stoltenberg - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2022
Internațional
Jens Stoltenberg: NATO îi propune Rusiei o întâlnire privind securitatea în Europa
"Mizăm ferm pe răspunsurile concrete care ne-au fost promis la acele proiecte de documente pe care Rusia le-a transmis Statelor Unite și membrilor NATO. Există motive să credem că unele contacte pe această temă vor avea loc în zilele apropiate", a spus Lavrov.
La sfârșitul anului 2021, Rusia a publicat proiectele de tratat cu Statele Unite și de înțelegere cu NATO cu privire la garanțiile de securitate. Moscova solicită, între altele, de la partenerii săi occidentali garanții juridice privind renunțare la extinderea în continuare a Alianței Nord-Atlantice spre Est, aderarea la bloc a Ucrainei și la crearea bazelor militare în țările post-sovietice.
Părțile au avut consultări la Geneva pe 9 și 10 ianuarie. Încă înainte de începerea negocierilor, SUA au calificat unele puncte ale documentului drept inacceptabile, în timp ce Rusia a subliniat că acesta nu este un ultimatum, însă nu va face concesii unilaterale, mai ales sub presiune.
Kremlinul - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2022
Politică
Kremlinul, despre nivelul înalt al tensiunilor la granița cu Ucraina
Fluxul de știri
0