Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Laborator de teste PCR la Chișinău: Când și unde va fi deschis

Laborator - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Autoritățile municipale planifică deschiderea unui laborator de efectuare a testelor PCR.
CHIȘINĂU, 17 ian - Sputnik. Un laborator pentru efectuarea testelor PCR va fi deschis la Chișinău. Este vorba de un laborator municipal unde oamenii vor putea fi testați la prețuri reduse. Informația a fost prezentată de șeful Direcției Generale Asistență Socială și Sănătate a municipiului, Boris Gîlca.
„Municipiul Chișinău nu are un laborator pentru efectuarea unor asemenea teste. Credem că în cel mai scurt timp vor reuși să activăm un laborator pentru efectuarea testelor PCR finanțat din bugetul municipal”, a precizat Boris Gîlca.
Primarul Chișinăului a dat indicații să fie efectuate cât mai rapid toate calculele pentru activarea laboratorului.
„Ca și în cazul testelor rapide eu sunt sigur că vom putea obține prețuri de 30, 20, 20 sau fie și de două ori, dar mai mici pentru populația din municipiul Chișinău și din toată țara”, a precizat Ion Ceban.
Totodată, șeful DGASS a menționat că se insistă ca în cazul pacienților care prezintă simptome clinice ale COVID-19 să fie efectuate obligatoriu testele PCR și nu cele rapide. Potrivit lui Boris Gîlca, testele antigen au o marjă de eroare mare, fie fals pozitiv, fie fals negativ.
„Acest lucru aduce la o destabilizare a situației epidemiologice în toate spitalele din țară, inclusiv cele non-COVID-19”, a mai spus Gîlca.
Acesta a precizat că testele rapide sunt folosite la scară internațională doar pentru screening, când persoana care face testul nu prezintă simptome clinice ale bolii.
Salon pentru copii - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2022
Coronavirus
Alarmant: Crește numărul copiilor infectați cu COVID-19
Fluxul de știri
0