Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Alarmant: Crește numărul copiilor infectați cu COVID-19

© Photo : Miroslav RotariSalon pentru copii
Salon pentru copii - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Numărul copiilor infectați cu noul tip de coronavirus crește alarmant. Nu mai sunt paturi libere la spitalul pentru copii.
CHIȘINĂU, 17 ian - Sputnik. Toate paturile de la Spitalul clinic de boli contagioase pentru copii din municipiul Chișinău sunt ocupate cu copii testați pozitiv la COVID-19. Informația a fost prezentată de primarul Chișinăului în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipale.
„Avem extrem de multe cazuri, care au depășit deja capacitățile de spitalizare. La Spitalul de boli contagioase pentru copii toate paturile sunt ocupate cu copii testați pozitiv la coronavirus, cu forme ușoare, dar și grave. Sunt internați copii din municipiu și din toată țara”, a declarat primarul Chișinăului.
Ceban precizează că au fost activate spații pediatrice COVID au fost activate la Spitalul clinic municipal „Valentin Ignatenco”. Primarul a mai spus că autoritățile municipale vor lansa discuții cu Ministerul Sănătății pentru a coordona posibilitățile existente de extindere a spațiilor COVID pentru copii și în alte spitale.
În context, primarul Chișinăului a reiterat îndemnul pentru cetățeni să fie precauți și să se protejeze pe ei, dar și pe cei din jur. Ion Ceban mizează pe solidaritatea chișinăuienilor și a oaspeților Capitalei de respectare a tuturor normelor sanitare pentru a preveni răspândirea virusului.
OMS - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2022
Coronavirus
OMS recomandă două noi medicamente pentru tratamentul împotriva COVID-19
Fluxul de știri
0