Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ioniță: Ce se va întâmpla în următoarele luni cu prețurile la apartamente

Ioniță: Ce se va întâmpla în următoarele luni cu prețurile la apartamente
Abonare
Piața imobiliară din Republica Moldova a înregistrat anul trecut o explozie a prețurilor, creșterea fiind de peste 20 la sută.
Prețul locuințelor în Republica Moldova a crescut considerabil în anul 2021. Economistul Veaceslav Ioniță susține că în Chișinău se atestă un veritabil boom imobiliar.
"În prezent sunt vândute de două ori mai multe apartamente decât acum cinci-șase ani. Piața imobiliară se dezvoltă doar în municipiul Chișinău pe baza migrație interne, iar restul republicii dispare de pe harta țării", spune Veaceslav Ioniță.
Potrivit expertului, în 2022 prețul locuințelor va înregistra o stagnare, însă spre final de an costul apartamentelor va crește.

"Deoarece pe piața au crescut foarte puternic anul trecut prețurile, acum avem un capital speculativ de cel puțin 2000 de apartamente care au fost procurate pentru revânzare. Vreau să vă asigur că în următoarele luni va încetini creșterea de prețuri și nu m-aș mira dacă la vară se va înregistra o ușoară scădere", a declarat Veaceslav Ioniță.

Specialiștii menționează că la majorarea prețurilor au contribuit mai mulți factori, printre care pandemia, scumpirea materialelor de construcție, dar și numărul de licențe emise pentru construcție.
Fluxul de știri
0