Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

În Chișinău, copiii ar putea fi testați la COVID chiar în școli sau grădinițe

© Sputnik / Mihai Carausșcoală
școală - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2022
Abonare
Administrația Capitalei a declarat că o astfel de măsură ar contribui la depistarea precoce a bolii.
CHIȘINĂU, 17 ian. - Sputnik. Ținând cont de creșterea semnificativă a numărului de îmbolnăviri în rândul copiilor, Primăria Chișinău va distribui testele rapide procurate pentru profesori în instituțiile educaționale din Capitală.
Despre aceasta a scris pe rețelele de socializare primarul Ion Ceban. Potrivit edilului-șef, dacă unii dintre copii vor prezenta simptome asemănătoare celor prezente în cazul infectării cu COVID, aceștia trebuie să aibă posibilitatea, cu acordul părinților, să fie testați direct în grădiniță sau școală.
După cum speră administrația Capitalei, această măsură va oferi o doză de protecție suplimentară, în condițiile în care COVID – 19 este confundat deseori cu viroza sau gripa, ”ca ulterior să se îmbolnăvească și alți copii, adulți, iar lanțul să continue”.
Luni, specialiștii din cadrul ANSP au anunțat că Chișinăul, dar și raionul Ialoveni sunt sub incidența de cod roșu, atestându-se un număr de 459 de cazuri de COVID-19 la 100 de mii de locuitori.
În 27 de raioane s-a stabilit codul portocaliu, cu o incidență de la 102 la 229 de cazuri la 100 de mii de oameni, iar în opt raioane, unde incidența era de până la 97 de cazuri la 100 de mii de oameni, s-a stabilit cod galben.
Salon pentru copii - Sputnik Moldova, 1920, 17.01.2022
Coronavirus
Alarmant: Crește numărul copiilor infectați cu COVID-19
Fluxul de știri
0