Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

OMS recomandă două noi medicamente pentru tratamentul împotriva COVID-19

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Accesați arhiva multimediaOMS
OMS - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a recomandat utilizarea a două medicamente pentru tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19.
BUCUREŞTI, 16 ian – Sputnik, Doina Crainic. OMS a recomandat utilizarea medicamentelor Baricitinib și Sotrovimab pentru tratamentul pacienților diagnosticați cu COVID-19.
Baricitinib, care este folosit și pentru a trata artrita reumatoidă, este recomandat pentru utilizare, în combinație cu corticosteroizi, pentru tratamentul pacienților cu o formă severă de COVID-19, potrivit unui comunicat al OMS.
Sotrovimabul, un medicament cu anticorpi monoclonali, poate fi utilizat în cazuri uşoare până la moderate, la pacienţii cu risc crescut de spitalizare.
Este vorba despre persoane în vârstă, persoane cu diabet, care suferă hipertensiune arterială și obezitate, sau care nu sunt vaccinate.
”Recomandările, care reprezintă a opta actualizare a ghidului OMS pentru tratamentul COVID-19, se bazează pe date din șapte studii, în care au fost implicaţi peste 4.000 de pacienți cu forme ușoare, severe și critice de COVID-19”, se arată în comunicatul OMS, citat de Sputnik Italia.
Producătorii acestor medicamente au fost rugați să finalizeze procesul de precalificare al OMS, care evaluează calitatea, eficacitatea și siguranța produselor de sănătate, pentru a facilita accesul în țările cu venituri mici.
Omicron - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Coronavirus
Un nou avertisment OMS: Ce se va întâmpla în următoarele săptămâni
Fluxul de știri
0