Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

VIDEO: Constantin Botnari roagă procurorii să-l audieze la Londra

© Photo : Partidul Democrat din MoldovaConstantin Botnari
Constantin Botnari - Sputnik Moldova, 1920, 16.01.2022
Abonare
Fostul deputat democrat, ex-secretarul general al PDM Constantin Botnari a publicat o adresare video din Londra.
CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. Fostul deputat PDM Constantin Botnari, care este vizat în același dosar cu lider democrat Vladimir Plahotniuc, publicat o înregistrare video, în care se adresează organelor de drept din Republica Moldova cu solicitarea de a fi audiat în Marea Britanie.
„În 2019 am emigrat cu familia mea în Marea Britanie, fără a avea vreo restricție de deplasare. În prezent locuiesc și muncesc aici într-o firmă privată. Cu trei săptămâni în urmă am aflat din presa din Moldova că sunt dat în căutare prin Interpol. Tare m-a uimit acest caz. Niciodată nu am fost cercetat penal, nu am fost citat nicio pe o cauză penală”, afirmă Botnari.
Fostul deputat PDM spune că nu s-a ascuns niciodată de anchetă și califică dosarul penal în care este vizat drept răzbunare a adversarilor politici.
„Avocaţii mei au pregătit o cerere adresată către Procuratura Generală a Republicii Moldova ca să formeze o comisie rogatorie pentru a fi cercetat în Marea Britanie. Sunt deschis să colaborez cu ancheta şi nu mă ascund. Tot ce se petrece în privinţa mea la ziua de azi este incorect. Totul este pus la cale de foştii mei oponenţi politici care sunt astăzi la guvernare”, mai spune fostul deputat democrat.
În mesajul său, Botnari spune că nu se ascunde și este deschis pentru colaborare.
”Repet, nu mă ascund şi nici nu m-am ascuns niciodată, locuiesc în oraşul Londra şi nu este nevoie să folosiţi instituţiile internaţionale pentru a mă căuta, a tiraja informaţii greşite şi a face senzaţii în Republica Moldova”, a mai declarat Botnari.
Amintim că la sfârșitul anului trecut un fost deputat din legislatura a X-a, afiliat lui Plahotniuc, a fost anunțat în căutare. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) preciza că a fost solicitată aplicarea arestului fostului deputat, dar fără a da nume. Însă presa a scris că este vorba despre Constantin Botnari, alias „Borsetka”.
Botnari este învinuit de complicitate la depășirea atribuțiilor de serviciu și instigare la falsificarea actelor publice, în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice.
Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Politică
Un nou dosar pe numele lui Plahotniuc și un fost deputat PD anunțat în căutare
Fluxul de știri
0