Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un nou dosar pe numele lui Plahotniuc și un fost deputat PD anunțat în căutare

© Sputnik / Miroslav RotariVlad Plahotniuc
Vlad Plahotniuc  - Sputnik Moldova, 1920, 21.12.2021
Abonare
O nouă învinuire a fost formulată pe numele lui Vladimir Plahotniuc, iar un complice de al său a fost anunțat în căutare.
CHIȘINĂU, 21 dec - Sputnik. Pe numele fostului lider democrat a fost formulată o nouă învinuire într-un dosar privind depășirea atribuțiilor de serviciu și fals în acte publice, comise în iunie 2019.
Totodată, un fost deputat din legislatura a X-a, afiliat lui Plahotniuc, a fost anunțat în căutare. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) precizează că a fost solicitată aplicarea arestului fostului deputat, dar fără a da nume. Însă presa scrie că este vorba despre Constantin Botnari, alias „Borsetka”.
Cei doi sunt învinuiți de complicitate la depășirea atribuțiilor de serviciu și instigare la falsificarea actelor publice, în iunie 2019, în privința fostului director al Agenției Servicii Publice.
Mai exact, la indicația cetățeanului Plahotniuc, deputatul afiliat dânsului și-a folosit autoritatea conferită prin poziția sa socială din acel moment, ca să obțină buletine de identitate și pașapoarte de călătorie, cu încălcarea prevederilor legale, pentru persoane din anturajul lui Vladimir Plahotniuc.

„Astfel, actele de identitate au fost perfectate în lipsa solicitanților, prin contrafacerea cererilor acestora, fără semnătura lor și fără prelevarea amprentelor digitale sau captarea imaginilor fotografice a persoanelor. Mai mult decât atât, actele de identitate le-au fost eliberate învinuiților în aceeași zi”, anunță PCCOCS printr-un comunicat de presă.

Procurorii precizează că prin faptele comise au fost încălcate un șir de acte și proceduri obligatorii pentru toți solicitanții.
Владимир Плахотнюк - Sputnik Moldova, 1920, 15.11.2021
Politică
Iată averea impresionantă a lui Plahotniuc care rămâne sub sechestru
Fluxul de știri
0