Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Un nou avertisment OMS: Ce se va întâmpla în următoarele săptămâni

© AFP 2022 / LIONEL BONAVENTUREOmicron
Omicron - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
OMS: Mai mult de jumătate din populația Europei va fi infectată cu tulpina omicron a COVID 19 în următoarele săptămâni
CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. Peste 50% din populația Europei va fi infectată cu tulpina omicron a coronavirusului în următoarele șase până la opt săptămâni, a declarat Hans Kluge, șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) Europa, citând o prognoză a Institutului pentru Metrica și Evaluarea Sănătății (IHME) de pe lângă Universitatea din Washington.
Potrivit acestuia, în prezent 50 din 53 de țări din Europa și Asia Centrală au raportat cazuri de infectare cu tulpina omicron a COVID 19. Kluge a adăugat că această variantă de coronavirus devine rapid dominantă în Europa de Vest și se răspândește acum în Balcani.
„Institutul pentru Metrică și Evaluare a Sănătății prezice că peste 50% din populația regiunii (europene) va fi infectată cu omicron în următoarele 6-8 săptămâni”, a declarat Kluge la o conferință de presă marți.
Potrivit acestuia, datele colectate în ultimele săptămâni confirmă faptul că tulpina omicron este foarte transmisibilă, deoarece mutațiile pe care le are îi permit să se atașeze mai ușor de celulele umane și îi poate infecta chiar și pe cei care au fost bolnavi sau au fost vaccinați.
În același timp, Kluge a subliniat că vaccinurile împotriva coronavirusului aprobate în prezent continuă să ofere o bună protecție împotriva îmbolnăvirilor severe sau a decesului.
Șeful Biroului European al OMS a mai spus că peste 7 milioane de cazuri noi de infecție cu COVID-19 au fost înregistrate în regiune în prima săptămână a anului 2022, reprezentând o creștere de două ori în două săptămâni. Potrivit lui Kluge, începând cu 10 ianuarie, 26 de țări raportează că mai mult de 1% din populația lor se infectează de COVID-19 în fiecare săptămână.
ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Coronavirus
Începe un nou val de COVID-19? Numărul de bolnavi a crescut simțitor
Fluxul de știri
0