Uleiurile esențiale și efectele lor miraculoase pentru sănătate
Uleiurile esențiale și efectele lor miraculoase pentru sănătate
Abonare
Aromaterapia este cel mai bun remediu care relaxează, liniștește și generează gânduri pozitive. Datorită proprietăților curative, purificatoare și aromelor irepetabile, uleiurile eterice naturale au o acțiune miraculoasă asupra sănătății.
Aromaterapia este una dintre laturile medicinii alternative care se bazează pe proprietățile active ale plantelor ce conțin uleiuri esențiale. Veronica Kalcev afirmă că acestea mențin și ameliorează starea de sănătate, stimulează şi relaxează organismul, fiind întrebuințată în mai multe domenii: sănătate, frumusețe și îngrijire, pentru echilibrarea stării organismului şi în calitate de afrodiziac.
”Spre exemplu, uleiul esențial de lavandă are efecte terapeutice miraculoase. Substanțele active ale plantei îi conferă proprietăți antiseptice, antidepresive, antispastice, carminative, cicatrizante, digestive și tonifiante. Lavanda poate fi folosită în caz de hipertensiune, bronșite, pneumonii de natură virală, răceală, gripă, hepatite, cistite, insomnii, anxietate, nervozitate, depresie, dermatite, dermatoze, infecții stafilococice și streptococice, dermatita seboreică, eczeme, afecțiuni alergice, cefalee, migrene și alte afecțiuni. Adesea, uleiul de levănțică se folosește pentru tratarea bolilor dermatologice și pentru îngrijirea tenului”, a explicat invitata.
Potrivit specialistei, unul dintre cele mai solicitate uleiuri esențiale este cel de cimbrișor, care contribuie la întărirea sistemului imunitar. Acesta este recomandat persoanelor predispuse la stări melancolice și stimulează capacitatea fizică şi emoțională. Totodată, moldovenii preferă uleiul esențial de rozmarin care protejează sistemul nervos și sporește concentrația și memoria. Totuși, femeile însărcinate și persoanele care suferă de tensiune ridicată sau tulburări epileptice trebuie să evite uleiul esențial de rozmarin. Totodată, acesta poate fi iritant pentru pielea foarte sensibilă.
Recomandări:
Veronica Kalcev menționează că pentru a fi siguri că uleiul esențial pe care doriți să-l procurați este de calitate trebuie să țineți cont de câteva reguli simple:
”În primul rând procurați uleiul esențial din locuri autorizate. Citiți neapărat toată informația de pe etichetă în care trebuie să fie indicată denumirea plantei în limba latină. Totodată, trebuie să vă asigurați că uleiul este chemotipat și să fie indicat producătorul despre care trebuie neapărat să vă informați”, spune specialistul.
Mai mult decât atât, expertul în medicina netradițională susține că în ultima perioadă tot mai mulți tineri și mămici cu copii mici apelează la serviciile de aromaterapie.
Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.