Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ultima oră: Stare de urgență în sănătate publică în toată țara

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaМедицинский работник и пациент в отделении реанимации и интенсивной терапии
Медицинский работник и пациент в отделении реанимации и интенсивной терапии - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Abonare
Până pe 15 martie a fost prelungită stare de urgență în sănătate publică pe teritoriul întregii țări.
CHIȘINĂU, 14 ian - Sputnik. Starea de urgență în sănătate publică pe tot teritoriul țării a fost prelungită de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică până pe 15 martie. O decizie în acest sens a fost luată de CNESP în data de 13 ianuarie.

Astfel, potrivit Hotărârii, persoanele care vor dori să intre în țară vor trebui să prezinte rezultatul negativ la COVID-19, certificat de vaccinare sau concluzia medicală că a bolit în ultimele 6 luni. Cei care nu vor prezenta unul dintre aceste documente va fi plasat în carantină pentru o perioadă de 14 zile.

O altă prevedere ține de accesul în incinta Aeroportului Internaţional Chişinău din data de 17 ianuarie. Se permite intrarea doar pentru călători cu prezentarea tichetului de călătorie, iar pentru însoţitori - cu prezentarea Certificatului COVID-19.
Tot din 17 ianuarie, în localităţile aflate în pragul de alertă portocaliu deservirea clienţilor în unităţile de alimentaţie publică va fi permisă numai cu prezentarea certificatului COVID-19, în limita a 75 la sută din capacitate.
Totodată, au fost instituite pentru pragurile de alertă verde şi galben asigurarea accesului la evenimentele private (mese festive, evenimente corporative, nunţi, botezuri), organizate cu un număr de participanţi de 25 şi mai mult, doar în baza prezentării certificatului COVID-19.
Amintim că în data de 10 ianuarie în țara noastră s-a confirmat prezenţa tulpinii Omicron.
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Coronavirus
Reguli noi de intrare în Republica Moldova - Sunt vizați toți cetățenii
Fluxul de știri
0