Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

În localuri, doar cu certificat COVID: Ce restricții a mai impus CNESP

© Sputnik / Mihai CarausRestaurant
Restaurant - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Abonare
Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a luat noi decizii pentru a opri răspândirea variantei „omicron”. În acest sens, au fost impuse restricții și în localuri.
CHIȘINĂU, 14 ian - Sputnik. Localurile din localitățile unde va fi instituit Cod portocaliu, spre exemplu municipiul Chișinău, vor putea activa la capacitate maximă în spațiile exterioare, iar în cele interioare - cu utilizarea a cel mult 75 la sută din numărul locurilor existente. Decizia a fost luată de CNESP în data de 13 ianuarie.
Astfel, cei care vor dori să ia masă într-un local trebuie să dețină asupra sa certificatul COVID-19 și să-l prezinte la intrare personalului desemnat de către administrator în acest sens.
Totodată, conform deciziei, în localitățile unde va fi instituit pragul de alertă verde și galben, la evenimentele private precum nunți, cumătrii, zile de naștere și altele, organizate cu un număr de 25 de persoane și mai mult, oamenii vor trebui să prezinte certificatului COVID-19.
În pragurile de alertă portocaliu și roșu, regulile privind evenimentele private nu se schimbă: astfel, în pragul portocaliu acestea se permit doar cu prezentarea de către participanți a certificatului COVID-19, iar în pragul de alertă roșu rămân interzise. Pentru prevenirea aglomerației, în situația pragului de alertă roșu, accesul în Aeroportul Internațional Chișinău va fi permis doar pasagerilor.
Întreaga decizie a Comisiei poate fi citită AICI.
Румыния контрольно пропускной пункт - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Coronavirus
Reguli noi de intrare în Republica Moldova - Sunt vizați toți cetățenii
Fluxul de știri
0