Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov spune că Statele Unite amplifică artificial tensiunile

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Abonare
Ministrul Afacerilor Externe al Rusia, Serghei Lavrov: SUA amplifică tensiunea pe fondul negocierilor de securitate.
CHIȘINĂU, 14 ian - Sputnik. Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, și-a exprimat speranța că negocierile cu Statele Unite ale Americii privind garanțiile de securitate vor fi reluate, iar asta depinde de răspunsul Washingtonului la propunerile Rusiei, scrie Ria Novosti.

„O mare parte din ceea ce se spune astăzi public este probabil legat de amplificarea artificială a tensiunii, de dorința de a crea o atmosferă în jurul Federației Ruse, inclusiv ca fundal suplimentar pentru negocierile începute la Geneva, continuate la Bruxelles și care, sper eu, le vom putea relua. Dar asta va depinde de răspunsul Statelor Unite, un răspuns scris clar la propunerile noastre", a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă.

Miercuri, la Bruxelles a avut loc o reuniune a Consiliului Rusia-NATO. Întâlnirea a fost o continuare a negocierilor privind garanțiile de securitate dintre Rusia și Statele Unite, care au avut loc în perioada 9-10 ianuarie la Geneva. Joi, după ședința Consiliului Rusia-NATO, au loc consultări la sediul din Viena al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.
La mijlocul lunii decembrie, anul trecut, Rusia a transmis Washingtonului și aliaților săi proiectele de acorduri cu Statele Unite și proiectele de înțelegeri cu statele membre NATO, care includ, printre altele, prevederi privind garanțiile reciproce de securitate în Europa, nedesfășurarea de rachete cu rază medie și scurtă de acțiune în zona de acces reciproc și renunțarea la extinderea în continuare a Alianței Nord-Atlantice, inclusiv în fostele republici ale URSS.
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Rusia
Lavrov: Rusia este pregătită pentru orice sancțiuni din partea Occidentului
Fluxul de știri
0