Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Rusia este pregătită pentru orice sancțiuni din partea Occidentului

© Sputnik / Ilya Pitalev / Accesați arhiva multimediaLavrov
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Abonare
Ministrul rus de Externe a declarat că Rusia este pregătită pentru orice sancțiuni și orice evoluții în economie.
CHIȘINĂU, 14 ian – Sputnik. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a susținut o conferință de presă în care a declarat că Rusia este pregătită pentru orice sancțiuni din partea Occidentului, potrivit RIA Novosti.

”De la ei poți să te aștepți la orice. Dar vă pot asigura că suntem pregătiți pentru orice evoluție și în sfera economică. Dacă am și avut anumite iluzii, atunci în ultimii șapte ani aceste iluzii au dispărut complet”, a declarat Serghei Lavrov.

"Toate mecanismele de legături economice care depind de structurile controlate de Occident, desigur, conțin riscuri. Deja scăpăm consecvent și rapid de aceste riscuri. Mai ales în zonele high-tech", a precizat ministrul rus de Externe.
Miercuri, la Bruxelles a avut loc o reuniune a Consiliului Rusia-NATO. Întâlnirea a fost o continuare a negocierilor privind garanțiile de securitate dintre Rusia și Statele Unite, care au avut loc în perioada 9-10 ianuarie la Geneva. Joi, după ședința Consiliului Rusia-NATO, au loc consultări la sediul din Viena al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.
La mijlocul lunii decembrie a anului trecut Rusia a transmis Washingtonului și aliaților săi proiectele de acorduri cu Statele Unite și proiectele de înțelegeri cu statele membre NATO, care includ, printre altele, prevederi privind garanțiile reciproce de securitate în Europa, nedesfășurarea de rachete cu rază medie și scurtă de acțiune în zona de acces reciproc și renunțarea la extinderea în continuare a Alianței Nord-Atlantice, inclusiv în fostele republici ale URSS.
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Rusia
Lavrov: Răbdarea Rusiei față de acțiunile Occidentului a luat sfârșit
Fluxul de știri
0