Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Lavrov: Răbdarea Rusiei față de acțiunile Occidentului a luat sfârșit

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 14.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov: Răbdarea Rusiei a luat sfârșit din cauza acțiunilor Occidentului.
CHIȘINĂU, 14 ian - Sputnik. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus că răbdarea Rusiei în ceea ce privește acțiunile Occidentului a luat sfârșit, ne-am pregătit mult timp, acum e timpul să acționăm, așteptăm când ne va răspunde „birjarul” din celălalt car.
"Răbdarea noastră a luat sfârșit. Avem foarte multă răbdare, știți că înhamăm multă vreme. Am înhamat foarte mult timp, acum e timpul să pornim la drum. Așteptăm când ne va răspunde „birjarul” din celălalt car în mod concret la propunerile noastre”, a spus Lavrov în cadrul unei conferințe de presă.
Miercuri, la Bruxelles a avut loc o reuniune a Consiliului Rusia-NATO. Întâlnirea a fost o continuare a negocierilor privind garanțiile de securitate dintre Rusia și Statele Unite, care au avut loc în perioada 9-10 ianuarie la Geneva. Joi, după ședința Consiliului Rusia-NATO, au loc consultări la sediul din Viena al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa.
La mijlocul lunii decembrie trecut Rusia a transmis Washingtonului și aliaților săi proiectele de acorduri cu Statele Unite și proiectele de înțelegeri cu statele membre NATO, care includ, printre altele, prevederi privind garanțiile reciproce de securitate în Europa, nedesfășurarea de rachete cu rază medie și scurtă de acțiune în zona de acces reciproc și renunțarea la extinderea în continuare a Alianței Nord-Atlantice, inclusiv în fostele republici ale URSS.
Fluxul de știri
0