Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

În acest weekend va avea loc un eveniment cultural deosebit - detalii

Eveniment cultural deosebit în acest weekend - detalii
Abonare
„Transcendența Eminesciană”- un proiect lansat în cadrul Centrului Academic Internațional Eminescu. Detalii am aflat în cadrul emisiunii "Sputnik Matinal" de la cercetătorul științific Ana Sîrbu.
Cu prilejul împlinirii a 172 de ani de la nașterea poetului național Mihai Eminescu și al marcării Zilei Culturii Naționale, pe 15 ianuarie, Centrul Academic Internaţional Eminescu va organiza un eveniment deosebit.
Astfel, mai mulți elevi, studenți, masteranzi, doctoranzi și cercetătorii au posibilitatea să-și prezinte lucrările, proiectele și comunicările despre opera eminesciană în cadrul seminarului științific săptămânal cu profil filosofic.
"Scrierea eminesciană este o probă incontestabilă care atestă perseverența autorului de a pătrunde în tainele nedescoperite ale realității. Este nevoie de o gândire transcendentă pentru a înțelege misterul filosofiei. Odată cu evoluția științei înțelegem că Eminescu a știut mai multe decât a scris, dar ceea ce a scris nu era de înțeles pe acele timpuri. Este frumos când tânăra generație descoperă lucruri noi, chiar dacă a trecut mai bine de un secol", a remarcat cercetătorul științific.
Proiectul „Transcendenţa Eminesciană” a ajuns la cea de-a doua ediție.
Anual, în data de 15 ianuarie, autoritățile din țara noastră, oficialități din România, actori, interpreți și elevi din instituțiile de învățământ din Capitală depun flori la bustul lui Mihai Eminescu, situat pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică "Ștefan cel Mare și Sfânt" din Chișinău.
Fluxul de știri
0