Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Care este termenul limită pentru efectuarea auditului la Moldovagaz, convenit cu Gazprom

Abonare
Gazprom și Modovagaz, împreună cu autoritățile de la Chișinău, au convenit în luna noiembrie să efectueze un audit privind datoria către Gazprom.
Președintele Consiliului de administrare al Moldovagaz, Vadim Ceban, a declarat în cadrul emisiunii ”Logica Puterii” de la Sputnik Moldova că auditul care va avea loc vizează doar datoria pe care o are Moldovagaz față Gazprom, nu și alte cheltuieli ale întreprinderii. Acest audit urmează să fie efectuat de către o companie internațională, iar costul acestui exercițiu și-l va asuma Guvernul de la Chișinău.

”După cum s-au înțeles acționarii, este vorba despre auditarea datoriei pe care o are partea dreaptă a Nistrului. A fost aprobată o hotărâre de Guvern, urmează aprobarea caietului de sarcini, anunțarea concursului și coordonarea acestui audit. Va plăti Guvernul. Nu cunosc suma”,a declarat Vadim Ceban.

Termenul limită pentru efectuarea auditului și stabilirea sumei exacte a datoriei este 1 mai, spune președintele Consiliului de Administrare al Moldovagaz, Vadim Ceban.
”Deja auditul trebuia să aibă loc. Până la 1 mai, noi trebuie să semnăm un acord cu Gazprom. Până atunci trebuie să fie o claritate despre cât constituie datoria”, mai spune Vadim Ceban.
Efectuarea auditului la SA Moldovagaz este parte a acordurilor la care s-a ajuns în cadrul negocierilor dintre reprezentanții Guvernului Republicii Moldova, Gazprom și Moldovagaz cu privire la contractul pe termen lung de furnizare a gazului în țara noastră.
Auditul urmează să stabilească suma datoriei Moldovei către Gazprom pentru combustibilul furnizat țării în anii precedenți. Între Guvernul Republicii Moldova și Gazprom există anumite nepotriviri în ceea ce privește suma datoriei acumulate pentru gazul deja consumat.
Potrivit viceprim-ministrului Andrei Spînu, după stabilirea termenelor controlului, Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale împreună cu Agenția Proprietății Publice vor organiza o licitație internațională pentru selectarea unei firme de audit.
Fluxul de știri
0