Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Anul 2022 va fi mai bogat în subvenții pentru agricultori

Anul 2022 va fi mai bogat în subvenții pentru agricultori
Abonare
Diana Coșalîc, directorul adjunct al AIPA, a vorbit în cadrul emisiunii „Obiectiv” de la Sputnik Moldova despre noul regulament de finanțare și mecanismele anunțate de AIPA pentru anul 2022.
Agenția de Intervenții și Plăți pentru Agricultură (AIPA) anunță că în anul 2022 agricultorii vor putea beneficia de subvenții în avans pentru proiectele de dezvoltare rurală și start-up.
"Urmează să implementăm noul mecanism de plată orientat spre abordarea lider. Și mai nou, vom aloca subvenții în avans orientate spre domeniul de îmbunătățiri funciare. Mai exact, AIPA va achita prin două tranșe subvenții pentru prevenirea și combaterea eroziunii solului, ameliorarea chimică a solului și aplicarea măsurii de conversie și sporire a fertilității solului", a relatat Diana Coșalîc.
Responsabilii urmează să meargă în raioanele Republicii Moldova unde vor desfășura campanii de informare și conștientizare a potențialilor beneficiari de subvenții în agricultură.
Menționăm că fondul național de agricultură și mediu rural va constitui pentru acest an 1 miliard și 500 milioane de lei – o sumă record comparativ cu anul trecut când s-a început cu 1 miliard 100 milioane de lei.
Fluxul de știri
0