Валюта - Sputnik Moldova, 1920
Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Ultima oră: Moldovagaz a efectuat în totalitate plata către Gazprom pentru decembrie

© Sputnik / Mihai CarausКвитанций на фоне газовой плиты
Квитанций на фоне газовой плиты - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Moldovagaz anunță că a efectuat plata pentru gazul consumat în luna decembrie 2021 către furnizorul rus Gazprom .
CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. Banii pentru consumul de gaze naturale în luna decembrie a anului trecut au fost transferați în întregime către Gazprom. Anunțul a fost făcut de Moldovagaz printr-un comunicat de presă.
Administrația întreprinderii le mulțumește consumatorilor, care au achitat înainte de termenul limită facturile pentru gaze naturale.
În context, responsabilii instituției îndeamnă consumatorii să achite volumele de gaze facturate în termeni stabiliți, care expiră în data de 15 ianuarie pentru consumatorii noncasnici, și 20 ianuarie pentru cei casnici.
Trebuie precizat că, Moldovagaz continuă să negocieze cu băncile comerciale contractarea unui credit comercial. Asta pentru că instituție nu dispun de suficienți bani pentru a efectua plata în avans.
Pe lângă plata integrală către Gazprom pentru consumul pentru luna decembrie, Moldovagaz trebuie să achite și în avans 50 la sută pentru consumul din luna aceasta până la data de 20 ianuarie. Instituția a anunțat membrii Comisiei pentru Situații Excepționale că există riscul de sistare a livrării gazelor naturale de către Gazprom, în cazul în care Moldovagaz nu va face achitările în conformitate cu condițiile contractuale. Compania a anunțat că, deși condițiile contractuale de plată au rămas neschimbate, furnizorul nu mai acceptă devieri financiare negative.
Газовая плита - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Societate
Comisia pentru Situații Excepționale: Decizii importante privind creșterea prețului la gaz
Luni Moldovagaz a anunțat că plătește în luna ianuarie 646 de dolari pentru mia de metri cubi de gaz livrat de Gazprom.
Prețul s-a majorat cu aproape 200 de dolari - în decembrie o mie de metri cubi a costat 450 de dolari.
Fluxul de știri
0