Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Se întâmplă în Moldova: Au recurs la șantaj când au găsit asta în telefonul unei femei

© Sputnik / Rodion ProcaTelefon
Telefon - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2022
Abonare
O femeie de 38 de ani a devenit victima șantajului din partea a doi bărbați, unul dintre care fiind chiar rudă cu ea. Motivul pentru care cei doi cereau de la femeie suma de două mii de euro.
CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. Cereau două mii de euro pentru a nu publica pe rețelele de socializare fotografii intime cu o femeie de 38 de ani. Victima s-a plâns polițiștilor că este șantajată de către doi bărbați de 30 și 32 de ani, primul fiind chiar rudă cu ea.
Potrivit Poliției, suspecții sunt originari din localitățile Puhoi și Țîpala, raionul Ialoveni. La începutul anului 2021, cei doi au șantajat-o pe femeie timp de două luni și au amenințat-o că vor publica pe rețelele de socializare fotografii cu caracter intim.
În urma descinderilor, oamenii legii au ridicat de la domiciliul celor doi un telefon mobil de pe care aceștia ar fi șantajat femeia cât și alte telefoane și cartele de memorie..
„S-a stabilit că unul dintre suspecți este rudă cu victima. Acesta a intrat în posesia fotografiilor victimei, după ce mama femeii l-ar fi rugat să-i instaleze niște aplicații în telefon”, a precizat Poliția.
Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală pentru șantaj. Bărbatul de 30 de ani, care s-a dovedit a fi rudă cu victima, a fost audit și și-a recunoscut vina, iar cel de-al doilea este pus sub învinuire și este dat în căutare, fiind plecat peste hotarele țării.
Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă până la șapte ani de pușcărie și o amendă de până la 67 500 de lei.
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2021
Societate
Șantaj și amenințare cu moartea - infracțiuni dirijate din penitenciar
Fluxul de știri
0