Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șantaj și amenințare cu moartea - infracțiuni dirijate din penitenciar

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaDosar penal, verdict, cătușe, gratii
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova, 1920, 23.07.2021
Abonare
Un bărbat de 60 de ani din Bălți a devenit ținta șantajului din partea unui deținut. Acesta a pretins de la victimă suma de zece mii de euro drept recompensă pentru detenția sa.
CHIȘINĂU, 23 iul - Sputnik. Un deținut din Penitenciarul nr.13 din Chișinău a șantajat prin amenințarea cu moartea un bărbat care a fost martor în dosarul său și i-a cerut prin intermediul unui complice suma de zece mii de euro.
Potrivit oamenilor legii, organizatorul șantajului este un bărbat de 38 de ani din Azerbaidjan, care de șapte luni se află în pușcărie pentru omor. Poliția susține că el i-a sunat unui prieten din Azerbaidjan cu un telefon deținut ilegal în penitenciar și i-a spus să vină în Moldova ca să șantajeze victima și să ia banii.
Poliție - Sputnik Moldova, 1920, 05.05.2021
Societate
Șantaj de milioane: Cum doi azeri l-au deposedat pe un turc de mașină - Video
Amicul său s-a dovedit a fi un bărbat de 33 de ani care a venit recent în Moldova și, prin amenințări cu moartea bărbatului și a rudelor sale, a estorcat de la acesta banii, în trei tranșe. În data de 20 iulie, infractorul a fost reținut în momentul când primea ultima tranșă de 60 de mii de lei.
În urma efectuării prompte a acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigații, a devenit posibilă documentarea activității criminale, astfel încât la 20 iulie curent, infractorul a fost reținut chiar în momentul primirii ultimei tranșe financiare în sumă de 60.000 lei.
Joi, 22 iulie, complicelui deținutului i-a fost aplicat arest preventiv pentru 30 de zile. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă până la zece ani de pușcărie și amendă de până la 117 500 de lei.
Fluxul de știri
0