Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia așteaptă răspunsul Occidentului la propunerea privind garanțiile de securitate

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Accesați arhiva multimediaСовет Россия - НАТО в Брюсселе
Совет Россия - НАТО в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2022
Abonare
Moscova așteaptă un răspuns scris motivat din partea Washingtonului și a aliaților săi la propunerile privind securitatea europeană, a declarat ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov.
CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. "Noi am prezentat inițiativele noastre pentru a scoate situația din criză. Pe 10 ianuarie le-am explicat la Geneva, iar pe 12 ianuarie în - cadrul Consiliului Rusia-NATO de la Bruxelles. Așteptăm un răspuns adecvat, dar nu sub formă de declarații populiste, ci propuneri scrise bine motivate”, a spus șeful misiunii diplomatice rusești în SUA.
Potrivit lui Antonov, Washingtonul nu este capabil să-și apere punctul de vedere în negocieri cu argumente.

“Avem impresia că politicienii americani au lansat în presă mitul unei „invazii rusești iminente în Ucraina” și acum luptă ei înșiși cu propriile fobii. Mai mult, în spatele cererilor legiuitorilor (americani – n.n.) de a „pedepsi” țara noastră mai dureros, se află încercarea de a influența Rusia pe fundalul negocierilor în curs privind securitatea europeană”, a adăugat ambasadorul, fiind citat de RIA Novosti.

În ajunul acestei declarații, la Bruxelles a avut loc o ședință a Consiliului Rusia-NATO, înainte de a avea, luni, discuții bilaterale la Geneva între delegațiile Rusiei și Statelor Unite.
Kremlinul insistă ca NATO să pună capăt cooperării militare cu țările post-sovietice și să nu creeze baze pe teritoriul acestor țări, să limiteze desfășurarea armelor de atac în apropierea graniței cu Rusia, să scoată armele nucleare americane din Europa și să garanteze neextinderii NATO către est.
Astăzi continuă consultările la Viena în cadrul reuniunii Consiliului Permanent al OSCE.
Мюнхенская конференция по безопасности - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Internațional
Stoltenberg - NATO este interesată să discute cu Rusia controlul armamentului
Fluxul de știri
0