Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Primăria Chișinău cere să fie închisă rampa de gunoi din raionul Criuleni

© Sputnik / Caraus MihaiGunoi
Gunoi  - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2022
Abonare
Groapa de gunoi de la Boșcana este la hotar cu municipiul Chișinău și reprezintă o catastrofă ecologică. Primarul Capitalei declară că aceasta trebuie închisă imediat.
CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. Primăria municipiului Chișinău cere de la Agenția de Mediu să închidă gunoiștea de la Boșcana, raionul Criuleni.
Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, după ce primăriile de la Budești, Vadul lui Vodă, Cruzești și Tohatin au depus o plângere comună către Ministerul Mediului, pe 24 decembrie 2021, cerând să fie stoparea activității poligonului, din motiv că se încalcă drastic legislația în vigoare și se poluează intens mediu ambiant. Până în prezent însă nu există nicio reacție la această plângere.

”Prin funcționarea gunoiștii este poluat intensiv spațiul aferent, pentru că obiectivul nu corespunde rigorilor impuse: nu există strat de izolare a gunoiștii, care ar stopa pătrunderea deșeurilor toxice în apele freatice. De asemenea, nu există stație de tratare a levigatului”, a declarat Ion Ceban.

ÎÎn același timp Ion Ceban întreabă de ce Agenția de Mediu a emis autorizație de mediu pentru 5 ani pentru operatorul dat, în timp ce pentru rampa de guvoi de la Țânțăreni, singurul din țară ce corespunde tuturor rigorilor de profil, autorizația emisă este doar pentru o perioadă de un an.
Schema gunoiștei municipale din Țânțăreni - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Societate
Deșeurile solide din Capitală vor fi duse în continuare la Țânțăreni - detalii
Fluxul de știri
0