Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Deșeurile solide din Capitală vor fi duse în continuare la Țânțăreni - detalii

© Sputnik / Evghenii PanasencoSchema gunoiștei municipale din Țânțăreni
Schema gunoiștei municipale din Țânțăreni - Sputnik Moldova, 1920, 28.12.2021
Abonare
Un acord adițional pe trei ani între Primăria Chișinău și Primăria Țânțăreni din Anenii Noi a fost votat de consilierii municipali.
CHIȘINĂU, 28 dec - Sputnik. Deșeurile solide din Capitală vor fi depozitate în continuare la poligonul municipal din comuna Țânțăreni, raionul Anenii Noi. Asta după ce consilierii municipali au votat aprobarea Acordului adițional nr. 4 la Contractul de societate civilă încheiat în 2017 între Primăria Chișinău, Regia „Autosalubritate" și comuna Țânțăreni, raionul Anenii Noi. Documentul este prevăzut pentru o perioadă de 3 ani.
Noul Acord presupune onorarea anumitor angajamente economice din partea autorităților municipale de la Chișinău, în schimbul acceptării depozitării deșeurilor solide din capitală la poligonul municipal de la Țânțăreni.
Potrivit primarului Ion Ceban, negocierile au durat mai bine de jumătate de an, iar în seara de 27 decembrie s-a ajuns la un numitor comun cu administraţia comunei Ţânţăreni.
„Anterior, Acordul adițional era semnat pentru un an de zile, dar acum s-a reuşit negocierea unui document strategic pentru municipiul Chişinău, pentru o perioadă de 3 ani înainte", a mai precizat Ion Ceban.
Timp de 1,5 ani, Primăria Chișinău a realizat în Țânțăreni proiecte şi au fost respectate toate angajamentele prevăzute în Contractul de Societate Civilă în raport cu localitatea, cum ar fi proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii comunei, dar și amenajarea poligonului municipal de deșeuri.
ambuteiaj - Sputnik Moldova, 1920, 20.12.2021
Societate
Ion Ceban propune o soluție pentru a scăpa de ambuteiaje în centrul Capitalei
Așadar, a fost construită o stație modernă de tratare a levigatului și a fost achiziționat un compactor pentru întreținerea poligonului. La fel, a fost amenajat drumul și a fost construit digul de protecție. Printre acțiuni s-a înscris și plantarea arborilor în zonă.
De asemenea, au fost reparate unele străzi, au fost construite stadioane multifuncţionale, terenuri de joacă. De asemenea, s-a intervenit cu mai multe lucrări la școala din localitate.
În anul curent, Primăria Chișinău a investit în comuna Țânțăreni 27 de milioane de lei, iar în următorii ani se prevăd transferuri de câte 25 de milioane de lei timp de trei ani.
Умный светофор  - Sputnik Moldova, 1920, 15.12.2021
Societate
„Funcționarii se joacă” cu semafoarele: Ceban- „Rânza lor nu vrea să aștepte în ambuteiaj”
Fluxul de știri
0