Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Patru viori nedeclarate au fost reținute la vama Leușeni: Unde urmau să ajungă

© Photo : Facebook / Serviciul Vamal al Republicii Moldova Patru viori nedeclarate au fost reținute la vama Leușeni
 Patru viori nedeclarate au fost reținute la vama Leușeni - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2022
Abonare
Un bărbat de 35 de ani a încercat să aducă în Moldova patru viori care nu le-a declarat la intrarea în țară. Acestea au fost reținute de către vameși.
CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. Patru viori nedeclarate au fost depistate astăzi de către vameșii din Moldova. Potrivit Serviciului Vamal, instrumentele au fost descoperite în bagajele personale ale unui cetățean moldovean în vârstă de 35 de ani.
Trei dintre viori erau transportate în huse pe care erau inscripțiile „Antonius Stradivarius Fecit Anno 1705”, „The Maidstone”, „Meisten-geige geb. 1824”. Acestea au fost depistate la postul vamal Leușeni, unde s-a prezentat pentru controlul de specialitate un microbuz ce efectua cursa ocazională Marea Britanie - Republica Moldova.
Astfel, unul dintre pasageri a declarat verbal că transportă două viori, ce nu erau marcate prin inscripții distinctive. Totuși, în cadrul unui control fizic amănunțit, vameșii au depistat alte patru instrumente muzicale, pe care bărbatul intenționa să le introducă în Moldova, fără a le declara.
Bărbatul nu a putut demonstra proveniența instrumentelor muzicale. Astfel, cele patru viori au fost ridicate și oamenii legii urmează stabilească autenticitatea instrumentelor muzicale.
Alexandra Conunova - Sputnik Moldova, 1920, 23.12.2021
Societate
Violonista Alexandra Conunova și-a primit vioara înapoi: Precizările PCCOCS
Fluxul de știri
0