Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

În Moldova ar putea fi creat un centru unic de coordonare a spitalizării COVID-19

© Photo : Miroslav RotariMedic
Medic  - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2022
Abonare
În Moldova ar putea fi creat un centru unic de coordonare a spitalizării COVID-19. Cu o solicitare în acest sens a venit CESP a municipiului Chișinău.
CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău i-a solicitat Ministerului Sănătății să instituie un centru unic de coordonare a spitalizării COVID-19 în spitalele din țară. Solicitarea se găsește în Hotărârea emisă astăzi de Comisia Extraordinară de Sănătate Publică Chișinău.
Tot în Hotărârea se arată că autoritățile urmează să sporească capacitatea pentru triaj și rezervele de paturi pentru tratament staționar la departamentul COVID-19 de la Moldexpo.
Potrivit CESP Chișinău, în următoarele șapte zile se așteaptă câte 1000 de cazuri noi de infectare zilnice, iar aproximativ 200 din persoanele infectate vor ajunge pe patul de spital.
Totodată, Comisie Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău a declarat stare de urgență până în luna martie, din cauza răspândirii rapide a variantei omicron.
Amintim că de la începutul pandemiei de COVID-19, în țara noastră au fost înregistrate peste 383 de mii de cazuri, iar 10 406 de persoane au murit în urma complicațiilor provocate de virus.
Кишинев в режиме ЧП  - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2022
Coronavirus
Stare de urgență în Chișinău, până în martie: Se cere implicarea MAI
Fluxul de știri
0