Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Cum pot fi contestate facturile exagerate la gaz – Mii de cereri sunt depuse zilnic

Abonare
Mai multe persoane se plâng de faptul că au primit facturi exorbitante la gaz pentru luna precedentă. Oamenii acuză Moldovagaz de introducerea unor date eronate în facturi.
Președintele Moldovagaz, Vadim Ceban, a declarat în studioul Sputnik Moldova, că întreprinderea are zilnic mii de solicitări privind corectarea facturilor. În acest sens, Ceban menționează că este vorba despre o eroare, dar care nu are caracter intenționat, ci e vorba de o greșeală umană.

”Dacă oamenii au anumite neclarități, noi imediat reacționăm. Zilele acestea avem mii de solicitări zilnice anume pe problema aceasta”, declară Ceban.

Astfel, președintele Consiliului de Administrare al Moldovagaz a explicat cum pot fi contestate facturile la gaz, pe care oamenii le consideră neîntemeiate.
”Îndemn consumatorii să se adreseze la linia verde, contactând 1304 la nivel național, și numărul scurt -1305 în Chișinău și noi intervenim imediat și remediem problema”, declară Vadim Ceban.
Zilele acestea, mai mulți oameni au început să se plângă pe rețelele de socializare că au primit facturile pentru gaz și căldură, iar suma indicată în ele este exagerat de mare. Oamenii spun că nu știu cum să plătească aceste facturi, care la unii ajung aproape la 11 mii de lei.
Recent, Moldovagaz a anunțat că plătește în luna ianuarie 646 de dolari pentru mia de metri cubi de gaz livrat de Gazprom. În acest sens, Vadim Ceban a declarat că singura soluție este majorarea prețului la gaz de către ANRE. Respectiv, dacă trendul la bursele internaționale va fi același, Moldovagaz va cere o majorare de până la 14 lei pentru un metru cub de gaze naturale.
De menționat că prețul s-a majorat cu aproape 200 de dolari - în decembrie o mie de metri cubi a costat 450 de dolari.
Fluxul de știri
0