Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Moldovagaz a primit confirmarea: Plata pentru decembrie a fost efectuată către Gazprom

© Sputnik / Павел Бедняков / Accesați arhiva multimediaГазпром
Газпром - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2022
Abonare
Compania „Moldovagaz” a transferat în întregime către concernul rus „Gazprom” plata pentru gazele naturale furnizate în luna decembrie 2021.
CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. Moldovagaz a primit confirmarea de la bancă privind plata efectuată pentru consumul de gaz natural livrat de Gazprom în perioada lunii decembrie a anului trecut. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de purtătorul de cuvânt al companiei Moldovagaz, Alexandr Barbov.
Se întâmplă după ce în această dimineață compania a anunțat despre efectuarea plății printr-o postare pe pagina de Facebook, însă la scurt timp informația a fost ștearsă din motiv că întreprinderea nu primise confirmarea bancară.

După ce banii pentru consumul de gaze naturale în luna decembrie au fost transferați în întregime către Gazprom, Moldovagaz urmează să negocieze cu băncile comerciale în vederea contractării unui credit pentru a achita și plata în avans pentru luna ianuarie, așa cum prevede contractul cu Gazprom.

Instituția a anunțat că există riscul de sistare a livrării gazelor naturale de către Gazprom, în cazul în care Moldovagaz nu va face achitările în conformitate cu condițiile contractuale. Compania a anunțat că, deși condițiile contractuale de plată au rămas neschimbate, furnizorul nu mai acceptă devieri financiare negative.
Квитанций на фоне газовой плиты - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2022
Economie
Ultima oră: Moldovagaz a efectuat în totalitate plata către Gazprom pentru decembrie
Fluxul de știri
0