Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

CNSM cere guvernării majorarea salariilor în 2022 - detalii

© Sputnik / Mihai Caraus валюта
 валюта - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2022
Abonare
Sindicaliștii cer guvernării măsuri urgente de susținere a populației în contextul creșterii prețurilor.
CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. Intențiile de a crește tari8fele pentru energia electrică și gazele naturale vor lovi dezastruos asupra nivelului de viață a populației și va afecta grav agenții economici. Aceasta este declarația Confederației Naționale a Sindicatelor privind noile creșteri de prețuri și tarife la resursele energetice.
CNSM atrage atenția că aceste scumpiri vor atrage scumpirea tuturor mărfurilor și serviciilor.
„Nu putem să nu atragem atenția și asupra scumpirii în fiecare zi a carburanților, care, de asemenea, conduc la creșteri de prețuri în toate domeniile”, este precizat în declarația CNSM.
În context, sindicaliștii solicită guvernării, în regim de urgență, să întreprindă măsuri care să diminueze impactul majorărilor.
CNSM propune să fie compensate diferențele de tarife și prețuri, create ca urmare a majorărilor, pentru toată populația.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Societate
Gavrilița: Moldova discută cu Gazprom o eventuală amânare a plăților
La fel, sindicaliștii cer să fie majorat ajutorul din partea statutului pentru consumatorii casnici pentru consumul de resurse energetice, dar și să fie subvenționați agenții economici care produc sau prestează bunuri și servicii de primă necesitate, mai cu seamă a celor care fabrică produse alimentare.
Totodată, se solicită ca guvernarea să examineze posibilitățile unor noi majorări salariale pe parcursul anului 2022, pentru a nu admite diminuarea puterii de cumpărare ale acestora și să fie introduse plafoane de prețuri și tarife pentru mărfurile și serviciile de uz cotidian.
Amintim, autoritățile nu exclud majorarea tarifului la gaze naturale, dar și pentru energia electrică. Mai mult, Moldovagaz vorbește despre riscul de sistare de livrare a gazelor naturale din cauza că nu are banii necesari pe care trebuie să-i achite furnizorului.
factura la gaz, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Societate
Dacă vor crește tarifele la gaz, vor crește și compensațiile? Ce spune Gavrilița
Fluxul de știri
0