Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Agenția Europeană a Medicamentului nu recomandă doza 4 de vaccin: Iată de ce

© Inquam Photos / OCTAV GANEAVaccin AstraZeneca
Vaccin AstraZeneca - Sputnik Moldova, 1920, 13.01.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) nu are încredere în potențialul pozitiv al unei doze a patra de vaccin.
BUCUREȘTI, 13 ian – Sputnik. În opinia lui Marco Cavaleri, șeful Strategiei Vaccinurilor la EMA, ”utilizarea rapelurilor suplimentare poate face parte din planurile de urgență, vaccinările repetate la intervale scurte de timp nu ar reprezenta o strategie durabilă pe termen lung”, preluat de Reuters.
Oficialul EMA și-a exprimat îngrijorarea că administrarea unui rapel la fiecare patru luni va putea supraîncărca sistemul imunitar al oamenilor dar și că va duce la obosirea populației deocamdată dispusă în marea ei majoritate să accepte soluțiile propuse.
EMA consideră că este necesară studierea atentă a variantei Omicron și abia după aceea să se vadă dacă este necesar un vaccin nou sau o doză suplimentară de vaccin pentru combaterea acestui val pandemic.
În opinia oficialului EMA, este important ca vaccinul să fie pregătit și folosit nu doar ca o strategie reactivă, ci trebuie gândit ca o abordare care să fie preventivă pentru viitoarele variante de vaccin. Prin aceasta EMA recunoaște indirect ineficiența vaccinurilor în fața noii variante de virus.
Pe de altă parte nu se exclude nici apariția unei noi generații de vaccin, mai eficiente, necesare pentru imunizarea populației.
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Coronavirus
Ministrul Sănătății: Vom avea câte 4 mii de cazuri de COVID-19 pe zi
Fluxul de știri
0