Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ministrul Sănătății: Vom avea câte 4 mii de cazuri de COVID-19 pe zi

© Sputnik / Anatolii KiriakCentrul COVID-19 Chisinau MoldExpo
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Abonare
În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Sănătății a făcut unele prognoze în ceea ce ține de numărul de infectări zilnice la care am putea să ne așteptăm în cadrul valului cinci al pandemiei.
CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. În următoarea perioadă vom înregistra câte 3-4 mii de cazuri de COVID-19 pe zi. Declarația a fost făcută de ministrul Sănătății Ala Nemerenco, în cadrul unei conferințe de presă organizate în contextul depistării variantei „omicron” în Republica Moldova. Nemerenco a precizat că, deși varianta „omicron” se dovedește a fi mai contagioasă decât „delta”, totuși noua tulpină nu este atât de agresivă, în comparație cu „delta”.

„Noi utilizăm doar prognozele pe care le oferă Organizația Mondială a Sănătății. La alte prognoze eu nu mă pot referi. (...) Sperăm că din ceea ce vedem în Uniunea Europeană, „omicronul” nu este atât de agresiv ca să aducă pacienții pe pat de spital. (...) Persoanele nevaccinate s-ar putea confrunta cu aceste forme grave de COVID. Deocamdată, conform prognozelor pe care le-am efectuat împreună cu Organizația Mondială a Sănătății, nu ne relatează despre un scenariu apocaliptic. Vom avea mii de cazuri pe zi. Vom ajunge la 3-4 mii probabil”, a declarat Ala Nemerenco.

În context, ministrul a îndemnat oamenii să se imunizeze împotriva COVID-19, pentru a putea preveni cazurile grave de îmbolnăvire și letale.
În cadrul aceleiași conferințe, Nemerenco a declarat că peste 4 500 de paturi pentru persoanele infectate cu noul coronavirus sunt pregătite în cazul în care un nou val pandemic va lovi Republica Moldova.
Ministrul Sănătății a precizat că a crescut cu 50% și numărul infectărilor în rândul copiilor, precum a crescut și numărul cazurilor de decese și al cazurilor grave.
Amintim că marți, 11 ianuarie, s-a făcut anunțul că în Moldova au fost depistate primele cazuri de infectare cu varianta „omicron”, după ce s-a efectuat secvențierea virusului. Astfel, din cele 149 de probe, în 16 s-a confirmat varianta „omicron”.
Din cele 16 cazuri de „omicron”, 11 s-au confirmat la bărbați și cinci la femei. Cele mai multe cazuri, 12 la număr, sunt în Chișinău. Alte două cazuri în Durlești, unul în raionul Strășeni și unul în regiunea transnistreană.
Specialiștii Departamentului Anesteziologie şi Terapie Intensivă de la Spitalului Clinic Republican „Timofei Moşneaga” - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Coronavirus
Nemerenco: Peste 4 500 de paturi sunt pregătite pentru un nou val pandemic
Fluxul de știri
0