Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Începe un nou val de COVID-19? Numărul de bolnavi a crescut simțitor

© Sputnik / Mihai Carausambulanță
ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Abonare
În această săptămână a crescut numărul de localități în care este valabil codul „portocaliu” și ”galben” de alertă epidemiologică.
CHIȘINĂU, 11 ian - Sputnik. ”Cod portocaliu” de alertă epidemiologică a fost emis pentru municipiul Chișinău. Asta după ce în ultima săptămână numărul persoanelor diagnosticate cu COVID-19 a crescut considerabil. Datele au fost prezentate de Agenția Națională Pentru Sănătate Publică, care în fiecare săptămână determină nivelul de pericol epidemiologic.
Săptămâna trecută era sub ”cod portocaliu” doar regiunea transnistreană. Însă ANSP anunță că lista a mai fost completată și cu raioanele Ialoveni, Soroca și Taraclia
Totodată, a crescut și numărul localităților în care era emis „codul galben”. La începutul săptămânii trecute erau doar patru localități, iar acum „codul galben” a fost instituit în 18 raioane. Toate celelalte raioane sunt în zona „verde”.
Decizia de atribuire a codului de culoare al pericolului COVID-19 a fost aplicată din 22 septembrie, în baza numărului de noi infecții la 100 de mii de locuitori pe săptămână:
„Cod verde” – mai puțin de 50 de cazuri;
„Cod galben” – 50 - 99 cazuri;
„Cod portocaliu” – 100-249 de cazuri;
„Cod roșu” – mai mult de 250 de cazuri.
Тест на COVID-19 на фоне надписи Омикрон - Sputnik Moldova, 1920, 11.01.2022
Coronavirus
Ultima oră: Tulpina Omicron a fost depistată în Republica Moldova
Fluxul de știri
0