Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ultima oră: Două persoane au fost reținute în dosarul primăriei Durlești

© Sputnik / Miroslav RotariЗадержание
Задержание - Sputnik Moldova, 1920, 12.01.2022
Abonare
Centrul Național Anticorupție vine cu noi detalii în cazul perchezițiilor de la Durlești.
CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. Două persoane au fost reținute în cadrul perchezițiilor din această dimineață în dosarul primăriei Durlești.
CNA nu anunță despre cine ar fi vorba, dar presa scrie că una din cele două persoane sunt președintele Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc. Activistul civic a fost reținut pentru 72 de ore. Costiuc a filmat momentul și a transmis live pe pagina de Facebook. La fel, se vorbește despre reținerea fostului deputat PD, Veaceslav Nedelea.
Trebuie precizat că ofițerii CNA și procurorii anticorupție efectuează percheziții la patru adrese într-un dosar privind înstrăinarea frauduloasă a terenurilor.
Amintim, la sfârșitul anului trecut, mai mulți foști funcționari din cadrul Primăriei Durlești au ajuns în vizorul CNA și cel al procurorii anticorupție într-un dosar de abuz de serviciu. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pus la cale o schemă de înstrăinare a terenurilor din raza orășelului Durlești, în baza unor decizii ale Consiliului orășenesc. Persoanele implicate în dosar sunt bănuiți că ar fi prejudiciat statul cu circa 6,5 milioane de lei.
izolator, imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 08.12.2021
Societate
O nouă reținere în dosarul de corupție de la Primăria Trușeni
Fluxul de știri
0